Областното представителство на Камарата на строителите проведе общо отчетно събрание

Изображение 1 от 2

    Събитието бе открито от Владимир Кехайов - Председател на Областното представителство на Камара на строителите в България, който приветства присъстващите представители на строителните фирми и даде думата на инж. Благой Козарев – гост на събранието и председател на Контролния съвет на КСБ за резюме на най-важните и актуални събития в строителния бранш. Инж. Козарев разясни позицията на КСБ относно ситуацията в пътния сектор, драстичния скок в цените на строителните материали и процесът на дигитализация в бранша.
    Бяха приети отчетите за дейността на председателя на КСБ ОП-Смолян, областния съвет и доклада на контролния съвет на Областното представителство. Представителите на строителните фирми одобриха плана за работа на структурата и план-сметката за 2022г.
    Акцент в отчетните документи беше успешното провеждане на обучителната програма на Областното представителство-Смолян в сътрудничество със „Строителна квалификация“ ЕАД. Дистанционното обучение и онлайн форматът на провеждане на курсовете привлякоха нови участници както по традиционни теми като „Длъжностни лица по безопасност и здраве при работа”, „Координатори по безопасност и здраве в строителството”, „Контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност“, така и за „Електронни обществени поръчки“ и набиращото широка популярност обучение за строителни техници. През 2020г. в Смолян бе проведен и един присъствен курс. Темата „Заварка на ПЕ и ППР тръби и сглобка на канализационни тръбопроводи“ беше разгледана с превес на практическата подготовка, а участниците оцениха инициативата като отлична възможност да усвоят тънкостите на професията.
    Заседанието приключи с обсъждане на вътрешно организационни въпроси и теми от общ за сектора интерес.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини