Заради двете тежки катастрофи, при които загина младеж, а четири млади жени са тежко ранени, отменят честването на празника на Стара Загора

Заради двете тежки катастрофи, при които загина младеж , а четири млади жени са тежко ранени, се отменя официалното честване на празника на Стара Загора - Пети октомври. Това обяви на извънреден брифинг кметът Живко Тодоров.

Запис от камерите от снощния инцидент в Стара Загора, при който кола помете и уби на място моторист на централно кръстовище, ще бъде публикуван още днес на сайта на Общината.

"Това е грубо погазване на Закона, водачите навлизат в насрещното движение, а колата помита чакащите на тротоара. "Ето ви случай, в който има камери и светофари и шофьорът навлиза в кръстовището на червен светофар", коментира кметът на Стара Загора.

Живко Тодоров увери, че на всички възлови точки по старозагорските кръстовища, на които все още няма камери, ще бъде поставено видеонаблюдение.

Това е само една от мерките, които местната власт, заедно с Пътна полиция и другите институции в Общината, ще бъдат предприети, за да се ограничат пътно-транспортните произшествия в областния град.

Сред по-сериозните мерки, които общината предприема, е сформирането на работна група с полицията, която да обходи възловите кръстовища и да набележи мерки за обезопасяването им, както и ще се набележат и местата за незаконни гонки и дрифтове.

Кметът на Стара Загора изрази надежда, че ще се вземат адекватни мерки и строги наказания за водачите, които грубо нарушават Закона за движение по пътищата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ци
    цивилизационен избор
    9 -1
    13:30, 4 окт 2021
    Няма институции, а "работещите" в тях си клатят краката и взимат заплати.
Последни новини