Морето залива Vera Su

Потънала е част от кораба Vera Su, който заседна край Камен бряг. Спасителни екипи наблюдават плавателния съд, съобщи бТВ.

Оранжев код за силен вятър по Черноморието е обявен днес, вълнението на морето е много силно - около 5 бала. Според властите няма опасност товарът да бъде разсипан.

"Притесняваме се доколко е вреден товарът на кораба, ако има разлив в морето, би трябвали компетентните органи да го кажат", смята рибар от близкото село Българево.

Припомняме, целият екипаж на кораба беше евакуиран по свое желание. Моряците са карантинирани в хотел в Каварна. Късно снощи съдът остави капитана и помощник капитана в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Законът предвижда наказание от 5 до 15 години "лишаване от свобода".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ка
    Какаду
    7 -11
    14:06, 9 окт 2021
    Този кораб е олицетвореното на управлението на Рум... Виж коментара
    • 12
      1234
      7 -5
      16:22, 9 окт 2021
      Мислех , че какадуто е с повече акъл !
    • Ар
      АРА
      7 -5
      17:56, 9 окт 2021
      Да блъснеш кораб в скалите и държавата да я закопаеш за три четири месеца управление не се иска акъл. Румен Радев - фатмака е като капитана на този кораб, други му дават акъл и водят държавата към дъното на мизерията.
  • 2
    Ба
    Балакуда
    5 -1
    22:45, 9 окт 2021
    Радев блъска 4 години мандат сикиш и мухабети и на петата година юмрук развя като партизанин на кинопрегред и да мяза на партизанин огладнял за власт.
Последни новини