И тази година Календарът на Смолян ще е за благотворителност

Успешно приключи и четвъртото издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2021 г.“, което стартира през месец февруари т.г. и продължи до началотона  октомври. В нея участваха 44 автора, а изпратените от тях снимки са 283. Жури избра 24-те фотоса, които ще красят календара за 2022 г. Те са дело на: Петър Бостанджиев, Владимир Дамянов, Атанас Малаков, Антония Тоцева, Костадин Кичуков, Георги Гаджев, Виктор Пашов, Рейхан Ферад, Велизар Младенов, Александър Петров, Вероника Орачева, Яни Кокаров, Десислава Игнатова и Христо Чилов.
Община Смолян благодари на тях и на всички, които за четвърта поредна година подкрепиха инициативата. Благодарение на техните снимки красотата на Родопите беше видяна и споделена от хиляди хора.
Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.
Целта на инициативата е да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, да се съберат и съхранят в годишния календар за 2022 г.

 Миналата година средствата от продажбата на календара отидоха в помощ за лечението на две дечица от Смилян. Тази година традицията ще бъде продъжена и парите отново ще отидат за благотворителност. 

 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини