Ген.Атанас Атанасов в Кърджали: Основната задача на Демократична България е демократично мнозинство и редовно правителство след вота

    Основната задача на нашата коалиция е демократично мнозинство в новия парламент и излъчване на редовно правителство. Тежката политическа криза, в която страната ни изпадна по комплексни причини, влияе пагубно върху целия обществено политически и социален живот. Това сподели пред симпатизанти и кандидати за народни представители съпредседателят на коалицията Демократична България ген.Атанас Атанасов. Той се обърна към избирателите в Източните Родопи с апел да подкрепят коалицията. Молим свободните и трезвомислещи хора да дадат гласа си за нашата формация, която е независима от задкулисие, отбеляза ген.Атанасов. Той бе категоричен,че ГЕРБ и ДПС се страхуват от Демократична България. Това проличало от опита им да спрат коалицията от участие във вота. Те се опасяват от нас,защото сме модерни, дигитализирани, защото работим с електронни подписи. Това пролича от гласуването в РИК-Стара Загора и ЦИК. Добре,че съда отсъди според закона, каза още генерала.

    Ние сме успешно и последователно обединение, което е добре мотивирано. Желанието е да се преборим с корупцията и да направим радикална съдебна реформа. В тях виждаме разковничето на успеха в отстраняването на дълбоката държава и нейните пипала. Наши проучвания,подкрепени от авторитетни международни организации сочат , че на година в България се крадат 10 млрд.лева. Това е 10% от БВП. Ако само половината от тях отиват в обществена полза, много проблеми биха намерили решение, каза още ген.Атанасов. Става въпрос за обществено богатство, подчерта той.

    Гостът посочи,че Демократична България е автентичното дясно. В нормалните демократични общества има конкуренция между политическите сили в политическия спектър.В нашата страна дясното е подменено от ГЕРБ. ГЕРБ не е дясна политическа сила , тя си е закачила този етикет,каза още Атанас Атанасов. Той нарече политически абсурд представенето на Бойко Борисов като десен политик.Каза, че лично е виждал рапорта на Борисов за напускане на системата на МВР през 1990 г. В него пише дословно:“Моля да бъда освободен от МВР, тъй като ще запазя членството си в БКП“.

    Кърджали бг вести

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини