Младият Роман Романов събра в албум автентични песни от родното Старцево

Песни от родното село Старцево събира в албума "Ситна бяла Елехча" дванайстокласникът Роман Романов. Благодарение на инициативната група "Красиво Старцево" той влиза в студио и прави записи на десет автентични песни. Някои от песните са акапелни, а други са записани със съпровод на акордеон от Румен Контилов и гайда – Емануил Пунев. За избор на звукозаписно студи и осъществяването на записите в София помага певицата от Златоград Дарина Златкова.
Роман Романов е ученик в 12 клас в Златоград. Желанието му е да продължи да се развива в сферата на музиката и да продължи обучението си в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив. Младежът има много събрани песни, които смята да издаде в следващ албум.
„Песните, които съм събрал са от един възрастен човек от Старцево Захари Златанов. Той ги е съхранил на касети в негово изпълнение. Често ходя при него и разучавам нови песни“, разказва Роман.
Той е част от младежката фолклора група на Златоград към читалище "Просвета", но след завършването на училище казва, че трябва да напусне групата, колкото и да не иска.
„Там срещнах истински приятели, хора, които като мен обичат родопската музика. Ще ми е мъчно, но няма как, за да се развивам трябва да си тръгна, но винаги ще се връщам.“, разказва с вълнение Роман Романов.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини