Радев и Йотова в Хасково: България има нужда от силна и независима президентска институция

    Президент ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова посетиха днес Хасково. Те бяха посрещнати на площад „Атлантически“ в областния град от множество симпатизанти, кандидати за депутати и представители на политически партии и коалиции, подкрепящи кандидат-президентската двойка. На място беше и хасковският предприемач Здравко Марков, който е председател на гражданската инициатива в Хасково, издигнала президентът Радев за втори мандат.

    „Скъпи съграждани, за мен е огромно удоволствие отново да бъдем заедно“, обърна се Румен Радев към множеството симпатизанти, изпълнили площада.

    „Преди 5 години с г-жа Йотова поискахме Вашата подкрепа, за да отворим пътя към една нова България, България на свободните хора, на достойнството и на напредъка. С вашата подкрепа тогава ние спечелихме. Спечелихме и поведохме заедно борбата за промяната. Мога да ви кажа, че това бяха 5 години на изпитания, 5 г. на тотална обсада на президентската институция, на ежедневни атаки и клевети, но ние успяхме за тези 5 г. да утвърдим тази институция като стълб на държавност и стабилност. Не се поддадохме, защото ето тук днес са моите учители, те са ме учили, както и моите родители, както и всички Вас – трудовите честни хора на Хасково, да не се предавам, когато каузата е за българския народ“, заяви Румен Радев.

    Той призова всички да гласуват на изборите на 14 ноември, защото залогът е голям. „Залогът е не просто за парламент, президент и вицепрезидент. Залогът е бъдещето на България – дали ще пречупим негативните тенденции или продължим да затъваме“, каза президентът. Той изтъкна, че е изключително важно в държавата да има работещ парламент и работещо правителство, но не просто механично да се преследва мнозинство, а да се обединят всички партии с воля за промяна и реформа на порочния управленски модел, който ни завещаха предишните управляващи и техните явни и скрити съюзници.

    „Не вярвайте, когато ви кажат, че президентските избори не са важни. Напротив – както парламентарните и президентските избори са изключително важни и то точно сега, защото сега България има нужда от силна и независима президентска институция, която да е неподвластна на силните на деня, която да не обслужва тясно партийни и олигархични интереси, която да отстоява Вашите интереси, Вашите искания за достойнство и справедлив живот. Затова от изборите за президент и вицепрезидент ще зависи дали статуквото и олигархията, които се настаниха на всички нива в държавата и продължават да задушават обществото. Дали ще получат легитимация, опрощаване и връщане във властта чрез президентската институция, или завинаги ще ги отритнем в историята“, коментира държавният глава.

    Допълни, че ще се борят срещу купуването на избори и ще работят така, че градове като Хасково – с такова невероятно местоположение, история, успехи, образование, развита индустрия в миналото, с прекрасни хора и човешки потенциал, да не бъдат на опашката по инвестиции, доходи, по брутен вътрешен продукт на глава от населението.

    Приветствия към присъстващите отправи и Илияна Йотова. „Благодаря Ви за топлото посрещане тук – в столицата на Тракия. Благодаря Ви, че сте толкова много. Благодаря Ви за това, че през цялото време бяхте с нас“, обърна се към множеството вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя акцентира, че предизборната кампания е на финалната права и убедително заяви: „България ще бъде друга. България ще бъде нова. Това Ви обещаваме днес. България се събуди, а ние българите сме готови да си върнем държавата, да я извадим от лапите на мафията, на беззаконието, на корупцията, на хора без душа и сърце, които прибраха цялото национално богатство. Днес България е на други хора – на смелите, на тези, които могат да носят отговорност, на грамотните хора, а не на калинките и безкнижниците. Днес България иска да си прибере своите чеда, които десетилетия бяха изпъдени на гурбет. Днес ние искаме нашите деца да дойдат в къщите ни, в семейства ни, във фамилиите ни. Тук да раждат децата си и тук да имат своето бъдеще.

    Тя заяви, че опонентите им се срамуват от партията, която ги издигна, защото 60 млн. лв. за магистрала „Хемус“ заминаха в неизвестни джобове и поздрави министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, наричайки го смел човек и изрази надежда, че той ще разплете всичко докрай.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини