Техническите лица от РИК-Смолян бяха на косъм да подадат оставки /ОБНОВЕНА/

СмолянБГвести научи, че днес по обяд на заседание на РИК техническите сътрудници са заявили, че подават оставка, заради неизплатени възнаграждения за септември и октомври. Те е трябвало да бъдат преведени от областната управа, но се забавили. За проблема от РИК дори са уведомили ЦИК и служебното правителство.
 
"Хората в РИК-Смолян работят и в момента, напрежението там изчезна", каза областният управител Стефан Сабрутев. "Изплащането на възнагражденията наистина се забави, но не заради мен, а заради съпротивата на председателя на РИК Росица Чакърова да ни предостави отчетите за работата на комисията. Те ми бяха изпратени вчера следобед и днес парите са наредени. Срещнах се с техническите лица, хората ме разбраха и сега всичко е спокойно", допълни Сабрутев.
 
"Проблемът е от повече от месец, въпреки че РИК е приела работата на техническите сътрудници", каза за СмолянБГвести председателят на комисията Росица Чакърова и допълни: "Съгласно сключените граждански договори, всеки от тях следва да представи отчет за работата си, който се приема с решение на РИК и въз основа на това трябва да се заплати труда. Ние сме приели отчетите със съответното решение и то е изпратено на областния управител. Той изиска самите отчети. След многото кореспонденция, му представихме тези отчети. И той каза: за октомври ще платя, а за септември - ще платя наполовина".
 
СмолянБГвести продължава да следи случая.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини