Младежкото БСП в Баните поиска оставката на председателите на партията в областта и общината / обновена/

В социалните мрежи от снощи се разпространява пост, в който младежката организиция на БСП в Община Баните иска оставката на двама от лидерите на партията в региона. Писмото е написано от профила на Иван Димитров, който е част от съвсем прясно сформираната младежка структура в Баните, потвърди председателят на социалистите там Севда Чолакова. Тя обясни, че младите хора не са разговаряли лчино с нея, но е видяла, че й искат оставката във фейсбук и дори е харесала публикацията. "Цял живот съм мечтала в редиците ни да има млади и дейни хора. Може само да ме радва, че такива вече се появиха. Това са група от пет - шест младежи, които са избрали да вярват в идеите на партията ни. Нямам нищо против това, че ми искат оставката и изразяват мнението си. Напротив доволна съм, че има млади хора, които изразяват мнение. Но те още не са запознати със структурата и начина на вземане на решение в БСП. Подобни неща се решават първо на общински,след това на  областни заседания и на финала се стига до  национално ниво", допълни още председателят на БСП в Баните. 
Младежите освен нейната оставка искат и тази на областния председател на левицата Пантелей Мемцов.
 
Смолян БГвести  се свърза с Иван Димитров. Той обясни, че е част от "Младежко обединение на БСП-Баните". В него за сега са само седем човека. Обясни, че поискали оставките първо в социалните мрежи, водени от емоция. Допълни обаче, че ще ги поискат и официално на общински съвет на левицата в Баните. "БСП губи почва в общината ни и трябва промяна, резултати са много ниски. Ние много уважаваме Севда Чолакова. Тя много ни е помагала и от години работи със сърце за партията, но резултати не са добри изобщо. Трябва да има промяна", допълни още Димитров.
 
 Ето и начинът, по който поискаха оставки в партията във фейсбук
 
Уважаеми Съграждани, уважаеми Съселяни, уважаеми госпожи и господа Социалисти.
Изборите приключиха и Ние сме длъжни да направим нашия разбор. В община Баните, сме малко и живеем според стари легенди и предания. Ние от Младежката организация на Българската социалистическа партия направихме нашите изводи и стигнахме до извода, че не допринесохме достатъчно за социалистическата идея. Анализирахме резултата по секции в изминалите парламентарни избори и направихме нашия извод. Благодарим на нашите лидери, но казахме БАСТА. Време е за промяна, тъй като хората изградили БСП я желаят и се бориха за нея, те дадоха мило и драго за социализма, борихме се и давахте мило и драго за нашето бъдеще. Аз говоря от името на Младежката организация на българската социалистическа партия – Община Баните, от свое име, от името на едни младежи, лаици борещи се за по-добро бъдеще. Уважаеми другари социалисти, пропуснахме „схемите“ и развитието на общината, пропуснахме „схемите“ с подвижните секции, сринахме се до дъното. От мое име и от името на Младежко БСП – Община Баните изискваме оставката на председателя на БСП – Община Баните, както и на областния координатор. Не влагаме никакви лични чувства, желаем тези оставки и го правим след дълго премисляне, правим го в името на социалистическата идея. Благодарим на хората, които изградиха нашите въплъщения, благодарим на всички лидери изградили БСП в общината, но е време за промяна. Надяваме се да свикате съвета „СИ“ и да се оттеглите с достойнство, благодарим за всичко и се надяваме да се борите със нас за СОЦИАЛИЗМА!!!
 
Авторът на написаното каза, че  в емоцията и бързината си объркали длъжността на Мемцов. Вместо като Областен председател на БСП-Смолян, го написали като координатор.  Димитров разбра от СмолянБГвести, че с написаното са поискали оставката на Иван Френкев  и допълни, че ще го поправят в текста.
 
Анелия Веселинова
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини