Със създаването на специален сайт КФН започна кампанията "Инвестирай безопасно"

Със създаването на специален сайт с важна за потребителите информация Комисията за финансов надзор започна кампанията "Инвестирай безопасно". Това обявиха в интернет дискусия Деница Кирова, главен секретар, Неда Мужо - началник на отдел "Надзор на публични дружества, емитенти на ценни книжа и Дружества със специална инвестиционна цел, и Анка Костова, директор "Връзки с обществеността и протокол" в Комисията за финансов надзор. Страницата ще има видео и текстова информация в помощ на хората.

Комисията иска да намери баланса за гарантиране и защита на правата на потребителите и създаване на добра среда за развитието на бизнес. Финансовото образование става все по-важно заради навлизането на все по-сложни финансови продукти, посочиха участниците в дискусията.

На страницата на Комисията е публикуван списък на инвестиционните посредници, с право на работа в страната и с лиценз, за да се предотвратят измамите, каза Неда Мужо. Тя предупреди хората да внимават за интересни и специални предложения за инвестиции с висока печалба за кратко време. Това се случа по телефона, но все по-често и през социалните мрежи, с изричното условие, че офертата е лична и не трябва да се споделя, добави тя.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини