Премиерът и министри от кабинета ще пътуват до Брюксел за срещи на високо равнище

Премиерът и министри от кабинета ще пътуват до Брюксел в петък /17 декември/, за да участват в срещи на високо равнище, съобщи министър-председателят Кирил Петков преди началото на днешното първо редовно правителствено заседание. Заедно с Петков до Брюксел ще отпътуват вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министърът на външните работи Теодора Генчовска. По думите на премиера така новото правителство ще покаже своите първи стратегии на европейските ни партньори.

Кирил Петков постави акцент и върху темата енергетика, която продължава да бъде на дневен ред заради високите цени на тока, парното и водата.

"Оттук нататък, преди да има сериозен анализ в енергийната система и в системата на "Топлофикация", не може просто да даваме допълнителните разходи към крайните потребители. Това ще става само след осъществен пълен анализ, когато сме видели, че всичко възможно е направено за намаляване на разходите. Тогава ще отиваме към увеличаване на цените. Това ще бъде нашият подход оттук нататък, не просто всяка неефикасност да резултира в по-високи цени", коментира той.

Петков припомни още, че очаква детайлен доклад за нанесените щети вследствие на наводненията от областните управители на Смолянска, Кърджалийска и Благоевградска област. "Знаем, че в миналото е имало такава практика да се дават бързо пари без най-внимателно обследване на разходите. Това ще бъде прекратено като практика", каза още министър-председателят.

В началото на заседанието той подчерта, че сред приоритетите в работата на правителството ще бъдат инвестициите в училища и детски градини. Кирил Петков отправи своите поздрави и за новината, че ЮНЕСКО призна високото пеене в селата Долен и Сатовча като част от световното нематериално културно наследство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Петров
    0 0
    15:55, 16 дек 2021
    Ами президента чий го търси там като никой не иска нито да го чуе нито да го види.Руска подлога.
Последни новини