Променлива облачност и ниски температури на 20 декември

Днес по преминаващия през страната студен атмосферен фронт, облачността ще е предимно значителна и на места ще превали: в Североизточна България, Предбалкана и в планините - слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В Лудогорието има условия за снежни виелици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще превали сняг. По планинските проходи в Стара планина ще има снежни виелици. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

Минус 8 градуса е температурата в утрото на 20 декември в Смолян, усещането е за още по-ниска температура. През деня ще има променлива облачност, ще се задържи без валежи. Максималната температура ще остане ниска - нула градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини