Ковид-19 продължава да мори региона, смъртността отново по-висока от тази за страната

Според РЗИ-Смолян 14-дневна заболяемост в Смолянска област е 275,8 на 100 хил. при  316,4 за страната, което на практика означава, че новозаразените намаляват. Седмичният ръст обаче спрямо този в страната остава по-висок -18,2 % ; -13 % за страната. Най-тревожен остава показателя за летален изход от вируса. 14-дневна смъртност – 32,38 на 100 хил. в 17,96 за страната. През последните седем дни са потвърдени нови  136 случая на новозаразени. За поредна седмица най-много са в Община Смолян-63 души, втора е Община Девин. Добрата новина е , че в Баните, Мадан и Неделино са регистрирали само по един случай.

Срез новозаразените в цялата област има едно дете в детска градина, трима ученика, трима лекари и една медицинска сестра.

За съжаление продължава да е висока цифрата на хората загубили битката с вируса. Починали са осем жени и 6 -ма мъже. В интензивното отделение за живота си се борят четирима, съобщават от РЗИ-Смолян. Тревожна е и цифрата на заразени, които са стигнали до лечение в болници. От 136 души 112 души се лекуват в КОВИД-отделения.

Смолян Бгвести изказва съболезнования на близките на починалите

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини