Експерти и военни огледаха пътя за Триград. Хората от четири села продължават да са откъснати от света

Експерти от Министерството на регионалното развитие и от строителни войски направиха оглед на откъснатия път до с.Триград, съобщи кметът на Девин Здравко Иванов. Той обясни, че комисията е трябвало да прецени дали е възможно да поставят временен мост към селото. Оценката им била обаче отрицателна, тъй като теренът е много труден и няма как да се постави понтонен мост. Експертите обаче се уверили на място, че ситуацията е сложна и пробламът не търпи отлагане. Припомняме ви, пътят се компрометира след обилните валежи преди седмица. Това е единствената връзка със света на около 500 души от селата Триград, Жребово, Кестен и Водни пад.

Кметът изрази надежда, че държавата ще подпомогне бързо общината в намиране на решение на проблема. Другият вариант е администрацията сама да търси пари и решение. Движението по участъка е все още ограничено. Минава се с прехвърляне. Пускат само автомобили, които неотложно трябва да минат - със специално предназначение.

В четвъртък в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се състои среща между министър Гроздан Караджов и зам.-областния управител на Смолян Андрей Кадишев.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини