Съветниците спряха вдигането на такса смет

Няма да се увеличи такса смет за жителите на Община Смолян, решиха общинските съветници на сесията днес. По предварително предложение тя трябваше да скочи с почти 15 поцента. За вдигането на налозите гласуваха само трима съветници от ГЕРБ - Стоян Иванов, Тодор Митов и Денислав Костов. Всички други бяха против с мотиви, че е абсурдно да се натоварват хората с по-високи такси в предвид инфлацията, коронакризата и растящата безработица. 

Според Салих Аршински / ДПС/ хората в града масово недоволствали от некачествената работа на сметосъбиращата фирма. Според него смолянчани плащат грешни пари на Титан от 1.2 млн.лева.

Дори съветници от редиците на ГЕРБ се противопоставиха на вдигането на налозите. Екатерина Гаджева предожи да се запази размера на такса смет, за физическите и юридиески лица. Шефката на екоинспекцията сподели,че трябва да се повиши контрола. Кметът Мелемов каза, че подкрепя това да се наблегне на разделното събиране. 

Предложение на смолянчанка, преставена като гражданка, разбуни духовете по време на онлайн заседанието.  На гласуване бе поставено предложението й да се увеличат всички такси и цени на услуги с 15-18 процента. Стигна се до общо недоволство, защото името на гражданката дъго остана анонимно. След настояване зам.кметът Мариана Цекова съобщи, че смолянчанката се казва Мая Георгиева.

Сесията продължава и в момента, гледайте в мултимедията а СмолянБГвести

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини