Традиционният курбан край Забърдо този път е посветен и на жертвите от автобуса на магистрала „Струма“

Изображение 1 от 2

    Курбан против катастрофи ще бъде раздаден на всички преминаващи по главния път Смолян-Пловдив при разклона за село Забърдо на 29 декември т.г. от 12 часа.
    Събитието се провежда всяка година по инициатива на кмета на Забърдо Валентин Черпоков по време на Коледно-Новогодишните празници. „Като кмет на родопското село Забърдо години наред настоявам за по-голяма пътна безопасност и по-малко жертви по пътищата. Повече от 15 години с този курбан публично отправяме призив за по-малко катастрофи по пътищата на Родината. С инициативата искам да заявим, че е нужна по-голяма отговорност от всички, чиято дейност е свързана с безопасността на пътищата, както и от всички участници в движението. Тази година курбанът е посветен и на жертвите от Република Северна Македония, които загинаха в автобуса на магистрала „Струма“. Нека заедно сведем глава пред паметта на всички жертви от двете държави, загинали в катастрофи през изминалата година“, призова Черпоков.
    Четири телета по 200 кг ще бъдат сготвени за курбана и раздадени на порции на преминаващите. На пътуващите ще бъдат подарени 2000 икони – ключодържатели с лика на Света Богородица, както и специални стикери за автомобили с призив за по-малко катастрофи по пътищата.
    „Очакваме отговор на поканата ни към министър-председателя Кирил Петков. Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова потвърди, че ще присъства, както и представител на правителството на Република Северна Македония. Ще присъства и д-р на ик.н Николай Иванов - председател на УС на Българска Браншова Асоциация “Пътна Безопастност“, както и представители на местната и държавна власт от двете области - Смолян и Пловдив и директорите на областните дирекции на МВР“, каза Черпоков.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини