700 порции курбан раздадоха край разклона на Забърдо в памет на жертвите от автобуса на магистрала "Струма"

Изображение 1 от 3

    Курбан против катастрофи бе  раздаден на всички преминаващи по главния път Смолян-Пловдив при разклона за село Забърдо. Събитието се провежда всяка година по инициатива на кмета на Забърдо Валентин Черпоков по време на Коледно-Новогодишните празници. Въпреки лошото време на събитието се стекоха десетки. Сред тях бе Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев, директорът на ОД на МВР-Смолян комисар Николай Димов представител от Македония и други официални лица . Тази година курбанът се раздава в памет на жертвите от съседната ни държава, които изгоряха в автобуса на магистрала "Струма. Кубранът бе осветен и благословен от епископ Висарион.  700 порции бяха раздадени на преминаващи по пътя шофьори.

    "С инициативата искам да заявим, че е нужна по-голяма отговорност от всички, чиято дейност е свързана с безопасността на пътищата, както и от всички участници в движението. На нас не ни е нужна война. Ние се избиваме по пътищата. Жертвите и ранените са колкото един град в България. Това безумие трябва да спре.Тази година курбанът е посветен и на жертвите от Република Северна Македония, които загинаха в автобуса на магистрала „Струма“. Нека заедно сведем глава пред паметта на всички жертви от двете държави, загинали в катастрофи през изминалата година“, призова Черпоков. 

    На шофьорите  бяха раздадени и  2000 икони – ключодържатели с лика на Света Богородица, както и специални стикери за автомобили с призив за по-малко катастрофи по пътищата.

    Кметът Черпоков бе отправил покани и към  министър-председателя Кирил Петков. и вицепремиерът  Корнелия Нинова . Те обаче не присъстваха на събитието, предаде репортер на СмолянБГвести.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини