Знамето на Чепеларе се вее в Антарктика

"Знамето на Чепеларе вече се вее в Антарктика. С това градът ни става един от малкото с присъствие на ледения континент!".  Това написа в социалните мрежи  Марчо Паунов от Чепеларе, който е в Антарктика с експедицията ни в момента.
 
Паунов за първи път е на ледения континент. Той е там като доказан експерт по въжени линии. В Антарктика се изгражда нов лабораторен блок към станцията на базата ни "Климент Охридски". За целта е било необходимо да се монтира въжена линия, за да се доставят материалите за строежа. Паунов е измислил олекотен вариант за линията, проектирал я е, така че в същото време тя да бъде и здрава, обясниха запознати. 
 
Паунов е на 34 години. През 2020 година той нашумя с нестандартните си идеи за туризъм, след като пусна комбиниран въздушен тролей над реката край Чепеларе с дължина общо 600 метра. Алпийският тролей е с уникална система за спускане, като тялото на човека е в легнало положение. Въздушната атракция е най-дългата в страната, тъй като към 400 метра спускане има и 200 метра, в които туристът се движи със специално колело по въжето. Така в продължение на 600 метра са на въже любителите на екстремни приключения. Покрай главния път за Пловдив Паунов построи и горска къщичка от глина. Тя е направена от 250 сламени бали, измазана със смес от глина и пясък и вече е любимо място за селфита. 
 
Марчо Паунов е работил в Швейцария, но се връща да инвестира в родния край. От дете го привличат екстремните занимания – пещерняк е и катерач. Иначе е завършил инженерна физика.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини