Пет пожара гасиха през почивнтие дни, горяха комини и кола с газова уредба

На 11.02.2022 год., в 12:59 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в с. Сопотот, общ. Рудозем за възпламенил се лек автомобил „Форд Фокус“ с газова уредба. Причина за инцидента е късо съединение. При запалването е унищожен двигателят, арматурно табло и част от купето на автомобила. Пожарът е потушен екип на РСПБЗН-Рудозем. Спасени са две сгради намиращи се в непосредствена близост.

През почивните дни, екипи на районите пожарните служби, са гасили четири пожара в комини, единият е нанесъл преки материални щети.

На 12.02.22г. в 09.50 часа е получен сигнал за пожар в комин на блок в гр. Мадан, ул. „Христо Ботев“. Има нанесени материални щети, опушени са 30 кв.м. стени и 10 кв.м. напукана мазилка. Пожара е погасен от екип на РСПБЗН Мадан. Сградата е спасена.

В 10.00 часа, е гасен пожар в комин в гр. Смолян, ул. „Момчил юнак“. Потушени са и два пожара в гр. Девин, сигнали са получени в 18.27 часа за запален комин на къща намираща се на ул. „Равня“ и в 21.40 на ул.“Люляк“. Причините за инцидентите са непочистени комини. Няма унищожено имущество.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини