Тази вечер по еТВ нов епизод на "Истории извън новините", разказва за обречените майки и деца на България /галерия/

Изображение 1 от 4

    Тази вечер от 18.30 часа еТВ ще излъчи нов епизод на предавенто "Истории извън новините". В него ще ви срещнем с три майки от различни населени места на областта. Трите обаче ги свърза една съдба. Всеки ден те се борят за живота на децата си, които са с тежки заболявания. Едната остава завинаги без рожбата си... И до днес обаче продължава да помага на деца-инвалиди. Обречени ли са такива майки и деца? Какво е детето ти да прави гърчове в ръцете ти? Да бъдеш негов лекар, мед. сестра, рехабилитатор...целия му свят. И да имаш само една мечта: "Един ден робжабата ти да може да разхвърли стаята си ..."като нормално дете " . С какво и как помага държавата на тези майки и деца? Защо е отредила пенсия за младежи с увреждания от 200 лева и 76 стотинки и помощ от 123, 90 лв. Нищо, че от ТЕЛК са ги определили с над 90 % инвалидност с чужда помощ. 

    Нито една от тях няма да чуете да каже, че й е тежко или трудно. Нищо, че са се превърнали в жени-сенки. 

    Гледайте трогателните истории на тези силни жени, тази вече от 18.30 ч. по еТВ само в мрежата на ЕСКОМ и след 21.00 часа в мултимедия на СмолянБГвести.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ре
      Репортер
      0 0
      10:04, 22 фев 2022
      Благодарим Ви за градивната критика. Не бихме се съгласили с Вас обаче, че допускането на очевАдна техническа грешка означава неграмотност. Разместването на две съседни букви или изпускането на една означава друго... За съжаление.
    Последни новини