ESCOM спира руските канали в кабелната си мрежа

Предаването на всички руски канали в кабелната мрежа на ESCOM се прекратява за неопределено време. Нашата мрежа не може да служи за разпространение на путиновата пропаганда, фалшиви новини и антидемократична дезинформация, заява кабелният оператор.

След третия ден от началото на военните действия в Украйна, цивилизована Европа и демократичния свят вече имат позиция относно случващото се. Страните от общността, към която България принадлежи, заявиха и оказват подкрепа на Украйна и изолират Русия. ESCOM се присъединява към тази солидарност, в рамките на своите възможности.

Руската цензура забрани на медиите да използват думата нашествие във връзка със събитията в Украйна и да съобщават за цивилни жертви. Усмихнати руски генерали информират за победи, а изявленията на висшите правителствени лица са директна обида към демократичните ценности и неприлично предизвикателство към световния ред. Това предават руските телевизии.

През това време хиляди украинци са принудени да напуснат родните си земи, други хиляди са принудени да се бият за тях. Това руските телевизии не предават.

Гласът на руската интелигенция, дала велики имена на света през годините, е заглушен, докато синовете на този народ са хвърлени да се бият на украинска земя. Руските канали са изпълнени единствено с токсичните послания на Кремъл. Ние не можем да допуснем тази отрова на българска земя.

В тази тежка и тревожна за света ситуация руската пропаганда, възхваляваща действията на Путин, няма повече да бъде достъпна в мрежата на ESCOM.

ESCOM

Последни новини