Без провокации, без руски или украински знамена премина официалното честване на 3 март в Смолянско/галерия/

Изображение 1 от 6

    Спокойно и без провокации премина официалната церемония по отбелязване на Националния празник на България в смолянския кв.Устово. На площада хората развяваха само българското знаме. Нямаше руски,украински или американски знамена. Въпреки лошото време в 11.00 часа се стекоха десетки , за да се преклонят пред подвига на загиналите за свободата на страната ни.

    Проявите започнаха с Молебен за мир в храм „Св. Никола” – кв. Устово, отслужен от свещениците Запрян Шиков, Димитър Одаджиев и Васил Маджаров.
    След това се проведе Почетен караул в памет на загиналите за свободата на България с участието на военнослужещи от 101-ви Алпийски полк в Смолян.
    Слова произнесоха областният управител Емил Хумчев и кметът Николай Мелемов.
    Много родопчани, представители на държавни и общински структури, партийни организации, училища и институции отдадоха почитта си към загиналите герои за свободата на България и отрупаха с венци и цветя паметниците на героите.
    Сред официални гости на тържественото честване на Трети март бяха още депутатът Зарко Маринов, председателят на Общинския съвет Венера Аръчкова, секретарят Момчил Николов, командирът на 101 Алпийски полк подполковник Стефан Димов , общински съветници и общественици. В същото време десетки се спуснаха по пистите на Пампорово под звуците на гайди и облечени в носии. Тамот 2017 година Националния празник се отбелязва по този начин. Традицията обаче миналата година бе прекъсната от коронавируса.
    Всички смолянски общини също отбелязаха с официални тържества 3 март. Навсякъде те преминаха спокойно.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини