Коронавирусът се задържа в Смолянско, за първи път има община без нито един заразен

Не се сбъдват прогнозите за по-бързо оттегляне на КОВИД-19 от региона. През изминалата седмица новозаразени са 70 души или само със 7 по-малко от предходната седмица. Все пак 14 дневната заболяваемост за региона е драстично по-ниска от тази в страната или по конкретно-  141,3 на 100 хил. при 352,5 на 100 х. за страната. За щастие седмичният ръс остава отрицателен, съобщават от РЗИ-Смолян. Притеснителен остава показателя смъртност, който 11.78 при 9,05 на 100 х. за страната. Двама души са загубили битката с вируса, други двама се борят за живота си в интензивен сектор.

Най-много заразени отново има в Община Смолян. Те са 35 души. 16 са новозаразените в Община Девин, в Община Баните-7. За първи път има община без нито един заразен и това е Борино. / За другите общини виж таблицата/. Сред новозаразените в региона има петима ученика и седемнайсет души от социални домове. 

За щастие поредна седмица излекуваните са повече от новозаразените или по-конкретно  Излекувани лица – 87, сочи справката на РЗИ-Смолян.

 

 

 

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини