Над 12 800 смолянчани декларираха доходите си пред НАП

Близо 70% от декларациите са подадени онлайн, до 30 септември коригираме неточности във формулярите
 
Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Над 12 800 смолянчани декларираха доходите си пред НАП, сочат данните на приходната агенция. 
Близо 70 % от декларациите за доходите на физическите лица от Смолян и областта са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 70% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията. 3 680 декларации са подадени на място в офиса на НАП в Смолян. 
В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2022 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.   
„Отчитаме много успешна данъчна кампания. Тази година сме приели с 33%  повече  декларации спрямо миналата година. Благодаря на колегите в НАП Смолян за усилията и отлично свършената работа. Оценяваме добросъвестното отношение на гражданите, които спазиха законовите изисквания в срок“, каза директорът на  НАП-Смолян Таньо Караманолов.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини