Смолян потъна в скръб. Загуби Венера Аръчкова

 Днес внезапно почина председателят на Общинския съвет-Смолян Венера Аръчкова. Тя бе и зам.кмет в Община Смолян и оглавяваше финансовия отдел на администрацията.  Общественик и професионалист-финансист. На последното заседение на ОС-Смолян, тя поиска да бъде избран неин заместник докато е в болнични. 

Изказваме своите искрени съболезнования към роднините на председателя на Общински съвет –Смолян, Венера Аръчкова. Ще я запомним като енергична личност с ярко присъствие и като човек, който отстояваше принципите си,написаха общинските съветници от Смолян.Тя остави у всички нас неизлечим спомен за доброта, почтеност, човечност. Разделяме се с човек, когото дълбоко уважаваме като личност с безспорен обществен и политически авторитет.Ще липсва… Поклон пред паметта й!
ВЕНЕРА РАЙЧЕВА АРЪЧКОВА е родена на 9 октомври 1962 г. Бакалавър е по „Счетоводство и контрол“ и магистър „Финансов мениджмънт“ от ПУ „Паисий Хилендарски“. Притежава сертификати по „Международни счетоводни стандарти“. Била е управител на фирма и гл. счетоводител на дружество. Един мандат има като общински съветник. От 2011 до 2015 г. е директор на дирекция „ФСДБ“ в община Смолян. През 2015 г. получи наградата за финансист-новатор от колегите й общински финансисти в цялата страна. Тогава тя представи презентацията си за община Смолян и постиженията на управляваната от нея финансова дирекция пред 450 финансисти от общините, данъчни експерти, счетоводители и вътрешни одитори, общински съветници от бюджетните комисии, кметове и председатели на общински съвети от страната.

СмолянБГвести изказва искрени съболезнования на близките 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини