Алена Щерк е убита по особено жесток начин, обвинен е бившият й приятел

Доказателствата сочат, че извършител на убийството на 47-годишната Алена Щерк е бившият й приятел, който е задържан в Италия, съобщиха на съвместен брифинг от прокуратурата и СДВР.

Убийството най-вероятно е извършено през нощта на 27-28 май, когато автомобилът на Щерк е засечен да пътува по пътя Перник- Радомир. Тялото й беше открито в неделя, в района на Батановци до Перник. Щерк беше в неизвестност от петък.

Установено е, че на 26 май вечерта Алена е била при свои близки, след което се прибира вкъщи. Предполага се, че деянието е извършено или в гаража, или в автомобила на жертвата. Има доказателства, че тялото й е било превозено в автомобила й, по който е имало кръв, а този автомобил е каран от обвиняемия - Виктор.

По тялото на жената са намерени находки от удари. Касае се за множество удари по главата и травма, несъвместима с живота. Повдигнато е обвинение на бившия й приятел за убийство, извършено по особено жесток начин.

Мотивът вероятно е заради връзката, която са прекратили и е възможно убийството да е от ревност, казаха от СДВР.

От прокуратурата обясниха, че сигналът за изчезването на Щерк е подаден в 6 РУ на 27 май от близки на жената. Започнало е незабавно издирване от ГД "Национална полиция" и СДВР.

Първоначално делото е образувано за отвличане, като първото обвинение срещу бившия й приятел е било за отвличане.

Формиран е екип от прокурори. Поискани са данни за трафика на мобилните телефони. Било е постановено обвиняемият да бъде задържан за срок от 24 часа и му е било забранено да напуска страната. Той обаче е напуснал България с автомобил към Гърция. Придвижил се е с ферибот до Италия.

Още в събота е повдигнато обвинение срещу него и е изпратена Европейска заповед за арест. Лицето е задържано в Италия.

Досега няма подадени сигнали за домашно насилие от Щерк. Имало е обаче ревност, казаха полицаите.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини