За гордост! Седмокласниците от Смолянска област отново в челната тройка на матурите

След зрелостниците и четвъртокласнициците, децата от седми клас в Смолянска област отново дават повод за гордост. Резултатите от матурите ги нареждат в челната тройка по знания, веднага след София- град и  Варна. Средният успех по Български език и литература на учениците от Смолянския регион е над 59 точки, а по математика над 39 точки. Очаквано, седмокласниците се справят по-добре със задачите с избираем отговор. Над 80% от учениците нямат проблем с откриването на синоним на дадена дума и разпознават вида на местоимение. Повече от 70% от тях обаче не успяват да определят дадено изречение по състав.

При задачите със свободен отговор най-трудни за децата са глаголните времена и преобразуването на обособена част в подчинено изречение.

Седмокласниците успешно се справят със задачи по математика за пресмятане на числов рационален израз, тъждествено преобразуване на изрази, решаване на линейно уравнение. Максималният брой от 100 точки и по двата предмета са постигнали трима ученици – толкова, колкото и през предходната учебна година.

 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини