До 2500 лева заплата за техник или механик, 980 лева стартово възнаграждение за медицинска сестра

52 свободни позиции са обявени в Бюрото по труда в Смолян, което обслужва и общините Чепеларе, Рудозем и Баните. Търсят се хора както с висше, така и с по-ниско образование. Обявени са пет позиции за учители - по физика, химия, биология, физическо възпитание и практическо обучение. Най-много са свободните работни места в производството. Обявени са и някои от предлаганите трудови възнаграждения за позициите. Така например за мястото на магистър-фармацевт се предлага заплата от 1400 лв., а за фелдшер - 1170 лв. Търси се старша медицинска сестра с трудово възнаграждение 1050 лв. и медицинска
сестра с основна заплата - 980 лв. В същото време в производството позициите на машинен оператор опаковане, техник електрически машини и механик промишлено оборудване са обявени със заплащане до 2500 лв. Свободни работни места има още за домакин, шофьор на автобус, продавач-консултант, готвач, пекар, монтажник, спасител басейн, общи работници.
По чл. 38 от Закона за хората с увреждания са обявени общо 12 работни места, всички са за висшисти или за хора със средно специално образование.
Бюрото по труда уведомява работодателите, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение на възрастни по Закона за насърчаване на заетостта. Мерките по реда и условията на ЗНЗ за насърчаване на работодатели, които разкриват работни места за безработни лица са няколко. За стажуване на безработни общата разполагаема сума е 8404 лв. За самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-годишна възраст - 3084 лв. За наемане на продължително безработни лица - 10 753 лв., а за тези, които наемат безработни младежи до 29 г. възраст с трайни увреждания, вкл. военноинвалиди, както и младежи, ползващи социални или интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа, завършили образованието си, общата сума е 4636 лв. По Националната програма за осигуряване на заетост на младежи в областта на културата разполагаемата сума е 18 667 лв. За обучение по заявка на работодател за придобиване на ключови компетентности на заети лица в микро и малки предприятия сумата е 560 лева. За ползване на тези преференции, работодателите могат да подават заявки за свободни работни места/заявки за обучение и необходимите документи до изчерпване на финансовия ресурс, уточняват още от Бюрото по труда.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини