Продължителни овации за "най-голямото и най-изненадващо разочарование на фестивала" във Венеция

С овации на крака, продължили 6 минути, бе почетен Брeндън Фрейзър на премиерата на "The Whale"" на филмовия фестивал във Венеция през 2022 г.,

Дуейн Джонсън в Twitter похвали човека, който даде тласък на кариерата му.

Но The Guardian нарича филма на Дарън Аронофски "безсмислен" и "най-голямото и най-изненадващо разочарование на фестивала", а завръщането на Брендън Фрейзър към филмите "дългоочаквано, но разочароващо" 

Брендън Фрейзър е Чарли, учител по английски, който отговаря за онлайн учебен курс, провеждан чрез Zoom. Той твърди пред групата, че камерата на лаптопа му не работи, поради което квадратът на екрана, където трябва да е лицето му, е празен. Но всъщност той не иска да го видят как изглежда. Чарли е болезнено затлъстял, гигантска маса плът от типа на Джаба Хът, трудно може да напусне дивана, за да стигне до тоалетната, поглъща пици и пържено пиле и има скривалище с шоколадови блокчета в чекмеджето на бюрото. Първата ни гледка към Чарли е как той мастурбира на гей порно, което завършва със сърдечен удар, който почти го убива. Той е депресиран след смъртта на партньора си, бивш ученик във вечерно училище за възрастни, заради когото е изоставил жена си и малката си дъщеря и все още изпитва вина за това.

Наред с всичко това, Чарли обича литературата, особено Моби Дик на Мелвил, и Чарли е мрачно наясно, че той е китът, огромното раздуто същество, което никой не иска да преследва или обсебва, или изобщо да мисли за него. Или може би Чарли търси неуловимия смисъл на собствения си разбит живот, дълбоко в океана от самота.

Фрейзър внася определена нежност и откритост в ролята на Чарли и представянето му е добро, въпреки че, разбира се, е подсилено от ефектния латекс и специалните ефекти, които са там, за да предизвикат смесица от ужас и съчувствие, пише още британското независимо издание.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини