САЩ проведоха суборбитален тест на невъоръжена междуконтинентална балистична ракета

Военновъздушните сили на САЩ проведоха рано сутринта суборбитален тест на невъоръжена междуконтинентална балистична ракета Minuteman III или ICBM в сряда (7 септември).

Междуконтиненталната балистична ракета бе изстреляна от базата на космическите сили Ванденберг в Калифорния в 1:13 сутринта местно време (09:13 GMT). Тестът е проведен, за да "валидира и провери безопасността, сигурността, ефективността и готовността на оръжейната система", според изявлението на космическите сили.

Междуконтиненталната балистична ракета Minuteman III носеше три неразкрити тестови превозни средства за повторно влизане, според видео на Space Force, публикувано след теста. Превозното средство за повторно влизане е полезният товар на ICBM, който навлиза отново в атмосферата след изстрелване, обикновено ядрена бойна глава, въпреки че хиперзвуковите плъзгащи се превозни средства със сигурност ще станат обичайни превозни средства за повторно влизане, тъй като продължават да се разработват. Ракетата измина 6759 километра с хиперзвукова скорост, достигайки 24 140 км / ч, или около 6,4 км в секунда.

Ракетата за тестовото изстрелване е избрана на случаен принцип от склад във военновъздушната база F.E. Warren в Уайоминг, разглобена и изпратена до Ванденберг, където е сглобена отново преди изстрелването. Тези тестове обикновено се планират години предварително и уведомленията преди изстрелването бяха изпратени до руското правителство в съответствие с Новия договор за контрол на въоръженията START.

Полковник Брайън Титус, заместник-командир на Space Launch Delta 30, каза в изявлението, че тези изстрелвания „демонстрират готовността на ядрените сили на САЩ и осигуряват увереност в смъртоносността и ефективността на ядреното възпиране на нацията“.

Space Launch Delta 30 наблюдава всички изстрелвания от западното крайбрежие на САЩ, включително тези, които поставят сателити в полярни орбити. „Летците и пазителите, които изпълняват тази жизненоважна мисия, са едни от най-умело обученият и отдаден персонал в американските въздушно-космически сили“, добави Титус.

Базираният в Холандия сателитен тракер Марко Лангбрук сподели изображения чрез Twitter (отваря се в нов раздел) на навигационните предупреждения, издадени преди изстрелването, които изобразяват пътя на междуконтиненталната балистична ракета от Ванденберг до тестовата площадка "Роналд Рейгън" за защита от балистични ракети в атола Кваджалейн на Маршаловите острови .

Minuteman III, или LGM-30G, е разгърната за първи път през 1970 г. и е планирано да бъде извадена от въоръжение до 2030 г. и заменена с предстоящата междуконтинентална балистична ракета LGM-35A Sentinel, която в момента се разработва.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини