Интерконекторът между България и Гърция няма да получи акт 16 до края на тази седмица

Актът за въвеждане в експлоатация на газовата връзка между България и Гърция, няма да стане факт до края на тази седмица, каквито очаквания бяха заложени. Това обяви на пресконференция министърът на Регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Той сподели, че днес е воден дълъг и мъчителен разговор по заложените срокове за представянето на документите с фирмата изпълнител и надзора, но необходимата документация все още не е представена.

„За съжаление активната страна сме ние, пасивната страна са от надзора и проектантите. Това обаче не ме прави песимист, надявам се утре да бъдат внесени необходимите документи“, посочи арх. Шишков. Министърът на МРРБ уточни, че получаването на акт 16 няма да е в края на тази седмица, но и не скри, че надеждата остава, че това ще се случи през следващата. Той обаче предупреди, че тонът се „втърдява“. „Ще свършим работа, може и да ни коства повече нерви, но ще стане“, заяви министър Шишков.

Той отново увери, че въпреки трудностите със събирането на необходимите документи, пусковият срок за интерконекторът-1-ви октомври остава за момента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини