Петко Кущирев, ИТН: Рекордната инфлация е породена от войната в Украйна и подхранена от корупцията у нас

  • завършил ПМГ "Тодор Велев" - Хасково
  • активен спортист - Мъжки отбор по баскетбол - Хасково; Младежки национален отбор
  • завършил специалност "Финанси"
  • дългогодишен опит в сферата на вътрешна и външна визуална комуникация
  • депутат в 46-ото Народно събрание
  • областен координатор на ИТН - Хасково

 

Защо решихте да се кандидатирате за депутат?

- Кандидатирам се, защото вярвам, че имам необходимите качества и морални ценности, които един кандидат за народен представител трябва да притежава. Надявам се, че в парламента мога да помогна гласът на съгражданите ми да бъде чут и да работя за едно по-добро бъдеще на децата ни.

Ако влезете в новия парламент, кой ще бъде първия проблем, с който ще се заемете?

- Този с водата, разбира се. Помпите са стари, амортизирани и енергоемки. Големият проблем във ВиК са токът и загубата на вода по трасето, която към днешна дата се доближава до 88%. Трябва да се помисли за изграждането на фотосоларни паркове около пречиствателните станции, за да бъде автономно захранването. Необходими са и нови кладенци с незамърсена вода.

Един народен представител се среща с избирателите. Колко често смятате, че е необходимо да се виждате с хората от региона, ако сте в Народното събрание?

- Бил съм депутат в 46-ото Народно събрание. Три дни седмично изпълнявах задълженията си в столицата, а през останалото време бях на разположение на хората от Хасково. По същия начин бих разпределил ангажиментите си и сега.

Най-големият проблем на България към този момент е...

- Инфлацията, която е породена от войната в Украйна и подхранена от корупцията у нас. Ние сме най-бедната страна в Европа, но инфлацията при нас е най-висока. Няма как да се справим, ако не се вземат адекватни мерки. За съжаление, в 47-ото Народно събрание не бяха гласувани необходимите закони, които да подкрепят ПВУ (Плана за възстановяване и устойчиво развитие). Има средства, които са предвидени от Европа за България, но не можем да ги усвоим по тази причина.

Изсипа се много "кал" върху партията, в която членувате. Как ще коментирате всичко това?

- Аз като областен координатор мога да ви кажа, че не съм съжалявал нито за минута, че съм част от точно тази партия. Изсипаха се много лъжи, да. Те ни мотивираха да продължим напред с по-голяма енергия и по-голям заряд.

Източник: Haskovo.NET

Още новини

Последни новини