С редица инициативи МИГ "Кичика"-Мадан-Рудозем ще проучват и популяризират местната идентичност

През изминалата седмица между Държавен фонд „Земеделие” и „Местна инициативна група „Кичика“ – Мадан – Рудозем“ се подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, като част от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
Сключеният договор е за изпълнение на проект „Проучване и популяризиране на местната идентичност на територията на МИГ „КИЧИКА” – МАДАН – РУДОЗЕМ и въвеждане на иновации за устойчиво развитие“. Общата стойност на проекта възлиза на 192 750,74 лева с включен ДДС, в т.ч. безвъзмездното финансиране е в размер 186 750,74 лева.
Основната цел на проекта е да се проучи и популяризира местната идентичност на територията на МИГ „КИЧИКА” – МАДАН – РУДОЗЕМ, вкл. да се въведат иновативни за местната общност дейности и практики, с които да се постигне устойчиво развитие. Основните дейности са изследване, проучване и провеждане на промоционална кампания за популяризиране на местната идентичност. Ще се организира и проведе обучение на местната общност за изследване и промоциране на местната идентичност на територията на МИГ „Кичика” – Мадан – Рудозем”, ще има изследвания и проучвания, в това число за популяризиране на
местни традиции, културно и историческо наследство, традиционни местни продукти и други на територията на МИГ „Кичика” – Мадан – Рудозем”, ще се организира промоционална обиколка.
Предвидено е още ремонт и реновиране на територии, като тук е включен парк в град Мадан за провеждане ежегодно на събития, организирани от МИГ „Кичика” – Мадан – Рудозем” и с участието на местната общност от двете общини. Предвижда се да се извърши ремонт и реновиране на терен в с. Рибница, община Рудозем, за провеждане ежегодно на събития, организирани от МИГ „Кичика” – Мадан – Рудозем” и с участието на местната общност от двете общини.
Друга основна дейност е организиране и провеждане на събития – иновативни за територията и местната общност на МИГ „Кичика” – Мадан – Рудозем”. Включени са Фестивал на изкуствата, Дни на приятелството и семейството, Изложение на продукти и промотиране на услуги – специфични за територия „Кичика – Мадан – Рудозем“, обявяване и провеждане на конкурс на тема: „Моята територия „Кичика” – Мадан – Рудозем”.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини