ФСБ показа рентгеновата снимка на камиона, който се взриви на Кримския мост

ФСБ, като част от своето "разследване", публикува рентгенова снимка на камиона, който се взриви на Кримския мост на 8 октомври, с експлозиви, за които се предполага, че са скрити в топове фолио.

Анализаторите на общността InformNapalm смятат, че това взривно вещество изобщо не е било в камиона, иначе рентгеновата снимка щеше да покаже следи от него.

Нещо повече, експертите отбелязват, че видеозаписите, публикувани след инцидента, ясно показват, че не камионът е причината за експлозиите на Кримския мост.

Експлозивът, поставен в камиона, не би причинил срутването на няколко участъка на моста, според InformNapalm.

Според анализаторите тази версия е просто удобна за ФСБ, ако някой заподозре руските спецслужби в стореното от тях.

"Знаете ли защо рентгеновата снимка не показва експлозиви? Защото ги няма в камиона. Защото разкадровката показва, че не камионът е причинил експлозията, а просто е попаднал под светлината на експлозията. Освен това версията с камиона не обяснява защо два пътни участъка на моста са се откъснали на различни места", пише InformNapalm в съобщение в Telegram.

Несъответствията в рентгеновата снимка бяха забелязани и от други потребители, пише Униан. ФСБ, според тях, не е успяла да възпроизведе всички оси на транспорта на "снимката".

След Путин и ФСБ обвини Украйна за експлозията

Тази сутрин Федералната служба за сигурност на Руската федерация излезе с прессъобщение със своята версия за пожара на Кримския мост.

Руските разузнавателни агенции твърдят, че камион е източник на експлозията, в резултат на която част от пътя на моста е паднал в морето. В съобщението на ФСБ се казва, че експлозивите, маскирани в палети, се предполага, че са били изпратени от пристанището на Одеса за България, а оттам през Грузия и Армения за Русия с фиктивни документи.

Общо в "схемата" са участвали както украински граждани, така и чужденци и още петима граждани на Руската федерация. Шефът на украинското разузнаване Кирил Буданов беше обвинен в организирането на експлозиите.

От ГУР отказаха да коментират "пълни глупости", пише Униан.

Предния ден Путин нарече експлозията на Кримския мост "терористична атака". Руският президент заяви, че е бил ударен уж "цивилен обект", въпреки че Кримският мост е основният маршрут за снабдяване на окупаторите с гориво и боеприпаси в Южна Украйна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини