По искане на Районна прокуратура-Смолян съдът задържа мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол - 2,75 промила

Днес, 20 октомври 2022 г., по искане на Районна прокуратура-Смолян съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Д., на 48 г., привлечен като обвиняем за това, че на 14.10.2022 г., около 19,45 ч., на пътя между гр. Смолян и с. Турян е управлявал лек автомобил, марка „Опел Фронтера“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,75 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.
 
На 14.10.2022 г. около 19,45 ч.  бил подаден сигнал на тел. 112 за автомобил, който се бил преобърнал на пътя край с. Турен, обл. Смолян. На място пристигнал полицейски екип, който установил, че водачът на колата е С.Д. Той не бил пострадал. Направен му е тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчел 2,75 промила алкохол в кръвта на шофьора. С.Д. е неправоспособен водач. Настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за кражба.  
 
Определението на Районен съд – Смолян подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Смолян. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини