Читател: Изпочупени улични телефони загрозяват Хасково и пречат на пешеходци

Изображение 1 от 4

    Във времето нашироко използваните от обществото смартфони и модерни технологии за комуникации, уличните телефони останаха неизползваеми не само в Хасково, но и в цялата страна. Масово автоматите в областния град са изпочупени и предимно служат за лепене на афиши, които загрозяват околната среда, без да се използват по предназначение. Това гласи пореден читателски сигнал до Haskovo.net.

    Оказа се, че дори и все пак да се намери работещ телефон, то използването му е под въпрос, защото не е ясно откъде може да се закупи фонокарта. Репортерска проверка установи, че такива не се продават нито в магазини в Хасково, нито в пощата. В тази връзка гражданите са на мнение, че въпросните телефони или трябва да се поддържат в изправност, или да се премахнат, защото някои от тях са на тротоари и пречат на движението на пешеходци.

    По този повод изпратихме запитване до компанията, стопанин на уличните телефони, за да дадат яснота за поддръжката им, както и до Община Хасково с цел да се изясни дали е необходимо собственикът трябва да получи разрешително за поставяне и дали дължи такса за тротоарно право.

    Haskovo.net писа по темата през 2019 г. Публикациите може да видите тук и тук. Тогава от предишното общинско ръководство съобщиха, че започват проверка на уличните телефонни автомати. Реален резултат обаче нямаше.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пе
      педаловрътко
      14 -10
      17:20, 24 ное 2022
      преди време аз се забих в уличния телефон на кръстовището на раковска и съединение, направо колелото ми се качи върху мен, да ги премахнат тези непотребни телефони. настоявам за велоалей из целия град,
      • Ба
        Байдън
        4 -4
        09:07, 25 ное 2022
        Тъпа карпуза си ти!
    • 2
      Ла
      ЛАФКА
      8 -2
      09:08, 25 ное 2022
      А лафките кога. И те си стоят из целия град.
      Ама гербавите ги е страх да ги махнат ли какво, не е ясно.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини