Иво Димов: доставените столове за театъра не бих ги сложил дори в къщи, а камо ли в представителна културна институция

    Доставените столове на димитровградският театър не отговарят на заложените изисквания в заявката за доставка, няма да бъдат монтирани в театъра и няма да платим на фирмата доставчик, коментира кметът Иво Димов на пресконференция, състояла се днес.

    Прекратяваме договора по това перо за ремонта на театъра с фирмата, спечелила обществената поръчка, няма да платим доставените столове и допълнителни мебели, бе категоричен кметът на Димитровград. Вероятно общината ще бъде съдена заради това, но до момента фирмата изпълните е отказала да изпрати представител, с който да бъдат обсъдени проблемите с креслата за културната институция. Според общината, седалките не отговарят на критериите, които са заложени в поръчката и доставените столове нямат нищо общо с изпратения мострен стол, който е бил одобрен първоначално.

    Това е мострата на столовете за театъра, която е била одобрена от Община Димитровград! Мострата е с основа за седалката, без видими шевове и тапицерия залепена за основата.

    Това са пристигналите столове, с облечки с цип от обикновен плат и без основа за седалката!

    Критиките са главно за тапицерията, която всъщност не е тапицерия, а платнени облечки с цип за седалки и облегалки, материалът от който са изработени облечките, не може да бъде тапицерия, те не са прикрепени за самата седалка и са опасани с неправилни шевове. Отделно облечките на седалките не могат да бъдат сложени на столовете, без да бъдат пробити/разкъсани, материалът е нискокачествен и ще бъде повреден много бързо. Седалките не отговаряли и на други технически изисквания, заложени в документацията, като това че материалите трябва да са негорими според противопожарните изисквания, подлакътниците да не са от дърво, а от шпертплат, че отстоянието между краката и височина не отговарят на заложените и др.

    Вместо подлакътници от масивно дърво, новите столове са с шпертплатов кух куфар!

    Общината е наясно, че най-вероятно софийската фирма-изпълнител ще заведе дело срещу нея, поради заевеното прекратяване на договора, за което ще бъдат официално информирани днес, но смята че в съда ще успее да се защити, поради нарушените технически параметри.

    Повече гледайте във видеото към материала!

    За да получавате бързо и удобно нашите новини се регистрирайте във вайбър канала на Dimitrovgrad.BGvesti.NET от ТУК!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ам
      Амба
      4 -7
      14:48, 28 ное 2022
      Ам кумете, то и първите столове са си пълен фъш и боклук.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини