Благотворителният концерт на Езиковата гимназия събра стотици в помощ на малката Стефани

Истинско коледно чудо стопли сърцата на стотици зрители, изпълнители, граждани и гости на Смолян, които благотворително се събраха в голямата зала на Родопския драматичен театър. В навечерието на Рождество Христово те се обединиха около каузата да дарят здрав живот на малката Стефани от Смолян.

Четиригодишното момиченце страда от детска церебрална парализа, преди време е извършена операция в Турция, а сега следва продължителна рехабилитация, за да може момиченцето да ходи. Големият благотворителен концерт, който продължи повече от 90 минути, се организира по инициатива на Ученическия съвет към "Иван Вазов" в Смолян.

Сценичната програма се предшества от коледен базар с ръчноизработени сувенири, кукли, декорация и празнична украса и коледни играчки. Повечето от творенията са дело на учениците от Езиковата гимназия и други училища в града, но сред майсторите са и жени с вкус към творчеството. „ В нашата инициатива след публична дискусия как да помогнем на Стефани, като дарители се включиха и жени от Смолян и Чепеларе, които творят“, сподели Петя Качакова, активен представител на ученическия съвет в езиковата гимназия в подкрепа на 4-годишната Стефани. Петя допълва, че това е първата благотворителна акция, която след две години отново събра стотици в РДТ. Езиковата гимназия имат дългогодишна традиция да организират базари, концерти в помощ на нуждаещите се. Последните две години пандемични мерки ограничиха хуманните акции, но не убиха ентусиазма на младежите от езиковото училище, в подкрепа на нуждаещи се. Група млади ентусиасти напълниха зала 1 на РДТ . От сцената прозвучаха топли пожелания за Стефи - да сбъдне всичките си мечти. Многобройните участници в концерта, начело с оркестър „101 каба гайди“ , както и много самодейци от читалищата в родопския град, подкрепиха благородната кауза на учениците от ЕГ"Иван Вазов". „Нямаше човек в залата, на сцената и зад кулисите, който да не се просълзи, когато Стафани излезе на сцената и запя „Рипни Калинке“, сподели Петя, а публиката искрено аплодира майката и крехкото дете, които имаха смелостта да се изправят пред препълнената с народ зала, за да благодарят на всички, които им помагат. В благородната идея се включиха ученици и учители от други училища. Събраната сума ще бъде вложена в рехабилитация за момичето.

Петя допълва, че са получили и много средства, донесени от бивши възпитаници на Езиковата гимназия, както и от ученици в основни училища в Смолян. Средствата от концерта ще бъдат добавени към събраните суми от близо 10-на кутии, поставени в търговски обекти в областния град.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини