Руснаците разполагат радиохимически войски в най-големият завод в Крим

Руснаците разположиха части за радиационна, химическа и биологична защита на територията на завода "Кримски титан" в окупирания Армянск, в северната част на Крим. Това съобщава Центърът за национална съпротива.

Отбелязва се, че на територията на съоръжението освен жива сила е съсредоточена и военна техника. Все още не са ясни причините за появата на войски за радиохимическа защита в предприятието.

„Това може да са учения или искания на командването на окупационните сили. Центърът за национална съпротива обаче призовава жителите на Армянск временно да се въздържат от разходки на открито“, се казва в съобщението.

Центърът припомня, че разполагането на войски в обекти на химическата промишленост нарушава нормите на международното хуманитарно право.

Ситуацията в окупирания Крим

Напоследък руснаците започнаха да изтеглят в Крим тези части, които не са необходими в момента на фронтовата линия, пише Униан. Министерството на отбраната на Украйна обясни това с това, че е станало твърде опасно да се оборудват бази във фронтовата зона.

Украинското разузнаване регистрира активната дейност на противника по подготовката на отбранителни линии в Крим. Освен това на полуострова се извеждат допълнителни единици.

Експерти смятат, че до края на лятото Украйна ще успее да си върне контрола над полуострова, който е окупиран почти 9 години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини