Съдията, който трябваше да гледа жалбите срещу паричните гаранции на двама от обвиняемите по случая “Nexo”, си направи отвод

Съдията, който трябваше да разгледа жалбите срещу наложените от прокуратурата парични гаранции от по 1 млн. лева на двама от обвиняемите по разследването срещу криптоплатформата Nexo, си направи отвод, съобщиха от Софийския градски съд.

Причините са публикации в медиите, които съдържат твърдения, неотговарящи на действителността и внушения относно безпристрастността на съда.

Предстои още днес да бъде определен нов съдия, който да разгледа и да се произнесе по жалбите в закрито съдебно заседание. Те бяха внесени на 20 януари.

БТА припомня, че четирима души са с повдигнати обвинения за участие в престъпна група с цел изпиране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз във връзка с разследването срещу криптоплатформата Nexo. На двама от тях е наложена парична гаранция от един милион лева, те обжалват мярката в съда, а другите двама се издирват.

Преди дни депутатите приеха единодушно създаването на временна парламентарна комисия по казуса "Nexo". Тя трябва да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица, във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането от тях на политически партии и други юридически лица в България. 

 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини