Xiaomi представи очила с добавена реалност

На Световния мобилен конгрес 2023 (MWC 2023) Xiaomi представи най-новото си концептуално технологично постижение - Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition. Това са първите безжични AR очила на фирмата, осигуряващи адаптивен дисплей на ниво ретина, който се настройва към осветената среда.

Освен това има подобрена свързаност и поддържа широк набор от приложения за по-големи дисплеи.

Автономното устройство може да възпроизвежда видеоклипове, да работи с виртуален работен плот и дори да стартира прости AR игри.

Xiaomi, няколко месеца преди анонса на подобен продукт от Apple, представи очилата за добавена реалност Wireless AR Glass Discovery Edition. Те се свързват безжично със смартфона и се управляват с жестове с ръце и глава.

Корпусът на устройството е изработен от много лека сплав, теглото е 126 грама. Картината се показва на Micro OLED екрани с Full HD резолюция и яркост от 1200 нита. Чипсетът Snapdragon XR2 Gen 1 отговаря за изчислителната мощ.

Очилата позволяват да гледате филми на голям виртуален екран, да сърфирате в интернет, да браузвате в социални мрежи, да управлявате умен дом, да показвате различна полезна информация като време, навигатор и съобщения, както и да снимате видео благодарение на вградените камери. Камерите впрочем са три, помощните са необходими за разпознаване на жестове.

Кога очилата ще бъдат пуснати в продажба и колко ще струват не се съобщава.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини