"Родопа" отново с домакинска загуба, четвърта от пролетния дял на първенството

Изображение 1 от 2

    „Родопа“ (Смолян) отстъпи на „Черноморец 1919“ (Бургас) с 0:1 в двубой от 23-ия кръг на първенство на „Трета лига“ – Югоизточна група, игран в Смолян. Единственият гол в срещата бе дело на Венцислав Гюзелев в 74-та минута от дузпа.
    Двубоят започна с лек превес на домакините, които още в първите минути успяха да изработят добра атака пред противниковата врата. Атаката започна от Михаел Кисьов, премина през Иван Ангелов, който от своя страна подаде на капитана на „зелено-белите“ Теодор Стефанов и той съответно се изпробва да изненада стража на „Акулите“ Мартин Шейтанов, но топката премина покрай страничната греда.
    В 10-та минута, тимът на „Родопа“ получи право да изпълни дузпа, след като главният рефер на срещата Георги Иванов отсъди игра с ръка в наказателното поле на гостите. За съжаление, Шейтанов успя да избие изстреляната топка от Кисьов в корнер и до гол не се стигна. Малко по-късно, Стоян Мантаров се опита да изпробва рефлексите на вратаря от тима на Смолян, като със задна ножица от границата на наказателното поле стреля, но Тодор Малинов бе на мястото си и неутрализира опасността.
    През вторите 45-минути, играчите на „Черноморец 1919“ излязоха видимо по-агресивни и се опитваха да затворят противника си в тяхната половина, но допускаха доста неточности в атаката. В крайна сметка се добраха до ценните за тях 3 точки, след като получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, заради отсъдено нарушение срещу Венцислав Славов. Зад топката застана Гюзелев, който не сбърка и отбеляза за 0:1.
    При отсъждането на дузпата за „Черноморец 1919“, футболистите на домакините имаха претенции за неотсъдена засада преди нарушението.
    В крайна сметка „Родопа“ записа четвъртата си загуба в пролетния дял на първенството.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини