Костадин Костадинов: Левът е символ на националния суверенитет, половин милион българи се подписаха за това!

Левът е символ на национален суверенитет, над половин милион българи се подписаха за това. 510  000 души подкрепиха с подписите си инициативата на ПП „Възраждане” за референдум за запазване на българския лев, като национална валута и срещу влизането в еврозоната. Българите не искат нова инфлация и мизерия. Това заяви на брифинг в БТА лидерът на ПП „Възраждане” д-р Константин Константинов. Той подчерта,че за първи път от 80 години българския народ проявява достойнство и отхвърля диктата на чужди сили за налагането на членство в еврозоната. Броят на подкрепящите подписката е много по-голям, подписи са събирани в 2/5 от общините в страната. ПП „Възраждане” има структури и изявени симпатизанти в 100 български общини. В тях са събирани подписи. В останалите също,  но не с голяма интензивтност. Инициатива са проявили и българите в чужбина. От Нова Зеладия на изток до САЩ на запад. Българин долетят от Берлин със събрани 240 подписа. Решил,че такава отговорност изисква да пристигне на крака.

  Референдум ще има! Президентът трябва да го насрочи,въпреки ,че е против. Идеален вариант е той да се проведе по време на местните избори през октомври 2023 г. Не е изключено тогава да има и предсрочни парламентарни избори. Тогава ще имаме избори три в едно, категоричен е д-р Константин Константинов.

Лидерът на ПП „Възраждане” изрази опасения от манипулации на подписката от властите. По закон те трябва да насрочат референдума през есента, но ще се опитват да провалят народния вот. Един от вариантите е обявяването на много подписи за невалидни. От ПП „Възраждане” извършват щателна проверка на подписката. Установили са около 8-10 процента подписи , съпроводени с непълни реквизити. Въпреки това очакват до 10 април,когато е крайния срок да съберат над 550 000 подписа. До тук темпото е по 35-40 000 подписа на седмица. Събраните до сега подписи са плод на 11 седмично усилие. Костадинов благодари на стотиците доброволци включили се в кампанията.

 Лидерът на ПП „Възраждане” обвини медии и политици, слугуващи на САЩ, които през цялото време , докато се събират подписи са водили негативна кампания. Негови съмишленици подчертаха , че в в клуба на богатите за пример са Канада и Австралия, които не са въвели щатски долари като национална валута,а ползват свои.

 За икономиката от съдбовно значение е кой печата парите. Символ на национален суверенитет и икономически просперитет е наличието на своя парична единица. Така е от древността до наши дни, подчертаха от ПП „Възраждане”.

 Съмишлениците на Костадинов посочиха,че еврозоната е капан с трилиони дългове, които България ще плаща солидарно ако стане неин член. Само при фалит на Италия и Гърция,който е очакван, страната ни ще трябва да плати 50 млрд.евро солидарно.

 Константин Константинов посочи,че резултатът от подписката ще се препокрие и с електоралната подкрепа за партията му на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Той очаква поне половин милион гласове на вота. Друг резултат би бил откровена манипулация. Константинов призова партиите да имат свои представители в офиса на държавната фирма „Информационно обслужване”. Опасността за фалшификация на изборите е реална след като шефа на фирмата бе за седмица на инструктаж в САЩ. Упражнява се и натиск за коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Заплахата от Вашингтон е към Бойко Борисов.Ако не се създаде коалиционен кабинет,ще попадне под санкциите на закона Магнитски, коментира д-р Костадин Костадинов.

Той бе категоричен, че ако ЦИК обяви по –малко от 400 000 гласа за ПП „Възраждане”, това ще бъде откровен държавен преврат. Целта е да се спре партията,която скоро ще управлява страната. 

 ПП”Възраждане” събужда българския народ. Връщаме си свободата! Въвеждаме пряка демокрация и отстояваме свободата на народа, категоричен бе д-р Костадин Костадинов.

Гласувайте с № 3 в интегралната бюлетина

Георги Кулов

Платена Публикация.

Купуването и продаването на гласове  е престъпление

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини