Лена Бориславова се отказа да е депутат

Лена Бориславова се отказва от депутатското си място, съобщи тя във Фейсбук.

Бориславова ще поеме координацията за местните избори в София.

"Вчера Изпълнителният съвет на "Продължаваме Промяната" взе решение, че успоредно с работата в НС другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e огромна - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата ѝ отговорност. Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание."

Очаква се ЦИК да вземе решение по заявлението ѝ по време на днешното си заседание. Комисарите може да отхвърлят искането ѝ, тъй като още в края на миналата седмица изтекоха сроковете за отказ от депутатско място, а ЦИК обяви поименния състав на 49-ото НС. 

На вота на 2 април Лена Бориславова събра 5387 преференции. Ако ЦИК удовлетвори искането ѝ, се очаква на нейно място да влезе седмият в листата - Петър Петров от ПП.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини