Онлайн среща „Европейски час“ с участието на младшите посланици на Европейския парламент от Езикова гимназия „Христо Ботев“

На 19април 2023г. Бюрото на Европейския парламент в България проведе поредното издание на своята онлайн инициатива „Европейски час“, в която активно се включиха младшите посланици и учениците от XГ клас от Езиковата гимназия „ Христо Ботев“ в гр. Кърджали.Събеседник на участниците бе проф. д-р Ингрид Шикова − експерт в областта на политиките на ЕС и един от основателите на специалността „Европеистика“ в Софийския университет, ръководител на катедрата (2007-2011).

На 18 април 2023 Европейският парламент прие закони в областта на климата до 2030г., а това се превърна в ключова тема на виртуалната среща. В чата учениците от училищата посланици на ЕП поставиха въпроси, свързани с търговията с емисии на ЕС и нейното бъдеще.Участниците в събитието дискутираха и по темата за въвеждането на еврото като валута в България, както и разискваха позитивите на обучението по програма „Еразъм“ за подрастващите. Младшите посланици на ЕП взеха роля на модератори на срещата, като тя сепревърна в интересен интерактивен урок за учениците от X клас, които обогатиха познанията си за Европейския парламент, неговите политики и инициативи.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини