Народно веселие, курбан и футболен турнир за Гергьовден в Девин

Популярният фолклорен изпълнител Здравко Мандаджиев ще весели всички гости на общоградското честване, което ще се проведе на градския стадион, съобщават от община Девин.
Девин за поредна година ще отбележи Гергьовден с народно веселие, курбан и футболен турнир за деца. Общоградското честване ще се проведе на 6 май на Градски стадион – Девин.
Празничната програма стартира с футболните надпревари, които са с начален час 10:00. Час по-късно фолклорният изпълнител Здравко Мандаджиев ще даде начало и на богатата музикална програма. Официалното откриване на празника е планирано за 12:00 часа, когато всички жители и гости на община Девин ще бъдат приветствани от градоначалника Здравко Иванов. Следват изпълнения на Гайдарски състав от Общински детски комплекс – Девин, Вокална група „Родопчанка“ при НЧ „Родопска просвета - 1923”-град Девин, ДЮФТА „Родопчанка“ към Общински детски комплекс и „Девин денс клуб“ при НЧ „Родопска
просвета - 1923”.
Раздаване на курбан за здраве ще започне в 12:30 часа на стадиона и при параклис „Св. Георги“.
Празникът ще продължи с народни песни в изпълнение на Здравко Мандаджиев.  
Кметът на община Девин Здравко Иванов кани всички жители и гости на града на честването на празника Гергьовден, съобщават още от общината.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини