Краси Аврамов замени гласа с мимики

Моноспектакъл на скандалния човек-глас разбуни духовете сред меломани и театроведи. Спорът "за" и "против" Краси Аврамов доби нови измерения, след като миналогодишният участник в Евровизия, за първи път представи другото си амплоа на родна сцена. Постановката му „Спомени”, играла се многократно в САЩ, вече стъпи и в НАТФИЗ. Посветена е на един от пионерите на пантомимата у нас – Васил Инджев, пише Новинар.

Сюжетът разказва историята на един възрастен мим, като навързва спомени за неговите култови роли. Спектакълът събира класически етюди на известни мимове, любими на Васил Инджев. На финала Краси играе „Майсторът на маски“ на Марсел Марсо – поставен така, че вниманието бездомно витае измежду енергичните и драматични мимики и сценографията, натрупана с предметите от другите етюди.

Въпреки че над месец се говореше, че този път човекът-глас ще замлъкне, той не пропусна възможността да изпее песен. Музиката в „Спомени“ също е на Аврамов, а пианист е Боби Вълчев, който свири с лице към сцената - по образец от ерата на нямото кино...

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини