Захарна магия в сърцето на Родопите оживя в изложба в Момчиловци /галерия/

  Родопският дух оживя в Момчиловци в талантливите ръце на известни арт декоратори от цялата страна. Забележителната изложба, открита снощи, представя 32 изящни захарни творения, посветени на Момчиловци и Родопа планина. Сред тях са космическия глас Валя Балканска, духовният стожер отец Константин Канев, създателят на първото килийно училище в Момчиловци поп Глигорко, Капитан Петко войвода, батална сцена от боевете на Момчил юнак, камбанарията в Момчиловци - част от стоте национални туристически обекта, родопски къщи, флората и фауната на планината, Орфей, Делю войвода и джобната икона Казанската Богородица, подарена от руски офицер на малко момиченце, приличало на дъщеря му в далечната 1878 г.
  За впечатляващия проект, реализиран в Момчиловци кметът Сийка Суркова благодари на шеф Мария Остюрк - основател и двигател на "Моята България" и на всички талантливи арт декоратори, оставили почерка си тук, на момчиловската общност, прегърнала идеята и я направила възможна и на всеки допринесъл тази възможност да се случи.
  Творбите от захарната изложба "Момчиловци - захарна магия в сърцето на Родопите" ще останат в Норвежката къща до 12 ч. днес и всеки, който желае, може да им се наслади.
   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини