Най-добрата новина! България събра огромната сума необходима за трансплантацията на бебето Кристин

За поредн път българите доказаха, че могат да се обединяват в името на доброто и спасяването на човешки живот. Баснословната сума от 700 хиляди необходима за спасяването на двегодишната Кристин вече е събрана, сочи справката в онлайн платформата за дарение https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-bebe-kristin  . Момиченцето е издържало геройски двадестчасов полет до Индия и вече се намира в специализираната болница, съобщи в социалните мрежи поп -фолк певицата Джена, която активно се включи в набирането на средства. Момиченцето ще остане в клиниката до намирането на подходящ донор, което може да отнеме месеци. 

"След няколко отменени полети, смяна на дати, самолети, екипаж, аварийно кацане, най-накрая след почти 20 часов полет, стигнахме до болницата в Индия. По време на полета Кристин получи сърдечен арест, сърцето не работеше повече от 30мин, но благодарение на лекарите и Бог, както каза лекаря "she came back". И тук той ми каза: "Имаш два избора да се върнем към България или да продължим пътуването към Индия. И двете са еднакво рискови. Може да получи същия арест след 20 мин и да не може да я спасим." Просто поех риска. Нямах друг избор. След като кацнахме в Индия, в линейката на път за болницата, сърцето спира още 2 пъти. Има отоци по цялото тяло. Започнати бяха излседвания и веднага трябва да се постави устройство. Докато пиша тези редове я смъкнаха в операционната.", написаха в платформата родителите на момиченцето.

През това време "детето ще бъде в интезивно отделение, за което се заплаща между 500 и 1000 долара на ден. Тоест за един месец грубо излиза 30 000 долара. Колко време ще отнеме намирането на подходящ донор на този етап не знаем. След пътвоначалните прегледи и ако състоянието на детето позволява, може да се избегне поставянето на външното устройство "Berlin heart". Тъй като това е доста болезнена операция и за самия пациент. Но ако се наложи изработването и поставянето на машината, съответно сумата за изработването е около 200 000 долара, а самата операция за поставяне в порядъка на 60-70 000 долара. Тъй като това е апарат, който се изработва според специфичните нужди на всяко дете. Предвид горепосочените суми разбирате, че дори и в момента заложената сума най-вероятно няма да е достатъчна, но с оглед на стотиците нуждаещи се и огромната подкрепа, която ни оказвате решихме да заложим по-малка сума и при нужда отново да ви помолим за подкрепа.", са написали оше родителите на момиченцето в дарителската платформа.

 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини