Осиково представи своето минало, бит и култура на тематична вечер в Девин

Изображение 1 от 5

    С ретроспекция през вековете, с. Осиково представи своя бит, култура и кухня на поредната тематична вечер провела се пред Културен дом в Девин.
    Програмата "Пътуване през вековете" бе подготвена от НЧ "Съединение 2006" и се реализира от самодейци и жители на населеното място.
    Присъстващите имаха удоволствието  да видят изложба, която представи архитектурни находки, датиращи от приблизително 6 хил. години назад, как са преминавали дните и вечерите в Осиково на седянки, представени са автентични носии и традиционни ястия за селото. Сувенири изработени в Осиково бяха предлагани в специален кът.  Имаше много народни песни, като вечерта завърши и с голямо хоро.
    На 29 юли предстои "Вечерта на с. Селча ".

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Си
      Сияна
      2 0
      08:45, 16 юли 2023
      Миналата година се проведе Порно Гей Джендърски Нарко фестивал в с.Осиково Смолянско.Това Нарко свърталище беше за два месеца и над 5000 хиляди души , за 15 минути бяха проверени и всичко беше наред. А дефакто. Смъркане на пудра захар и облащи от ароматен пушек особено след 21 ч до 7 ч сутринта. Не се провери нито една палатка и човек на това свърталище извинете фестивал. Кмета на селото Велин Палигоров прикрива Нарко свърталище срещу пари. Как този кмет има 2 къщи в Стамболийски и един апартамент в Пловдив на децата си без ипотека към банка. Как изпълнява задълженията като кмет и пастор. Две длъжности едновременно. Как взема дете от Социалните в Девин и го отглежда като свиня в изоставеното село без детска градина и училище. Това не е ли конфликт на интереси АЛЧНОСТ
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини